Nieuws over Beveiliging, Cybersecurity, Overheid, Malware, Ransomware.

 

IT beveiligingsnieuws


Terug naar overzicht

26-05-2017

Computersysteem Kadaster slecht beveiligd tegen hackers



Het Kadaster kampt met ernstige computerproblemen. Dat zou zorgen voor onacceptabel grote veiligheidsrisico’s. Dat meldt Het Financieele Dagblad https://fd.nl/economie-politiek/1187304/vastgoedregister-kadaster-kampt-met-ernstige-veiligheidrisico-s-in-ict

De risico’s betekenen dat er een kans bestaat dat het Kadaster uit de lucht gaat of dat onbevoegden met de informatie kunnen rommelen. Het systeem is zo lek dat het Kadaster vreest dat foutieve informatie in de registraties van onroerendgoedbezit, hypotheken en beslagen kan sluipen.

“Het risico bestaat dat Kadasterdiensten onveilig zijn voor klanten of informatie toegankelijk of wijzigbaar is voor personen die hier geen toegang toe mogen hebben”, stelt de directie van het Kadaster in interne stukken die het FD zegt in handen te hebben.

Notarisorganisatie KNB noemt de problemen zorgwekkend, omdat wat er in het Kadaster staat, voor waar wordt aangenomen. Een goed functionerend Kadaster is volgens de KNB essentieel voor de onroerendgoedmarkt. De organisatie kondigt aan de kwestie “zeer binnenkort” aan de orde te stellen bij het Kadaster.



Terug naar overzicht


 A.Decompress     08-07-2022  © copyright protected  | Privacy verklaring en Algemene voorwaarden  
KvK 23090315   Informatie verzameling Persoonsgegevens 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn