Nieuws over Beveiliging, Cybersecurity, Overheid, Malware, Ransomware.

 

IT beveiligingsnieuws


Terug naar overzicht

22-03-2017

Meer vraag naar cyberverzekeringen


22-03-17 09:58

ROTTERDAM - Nederlandse bedrijven sluiten meer cyberverzekeringen af. Tussen 2014 en 2016 noteerde Lloyd's een toename van 900 procent in de cyberpremies die ze ontvangen van Nederlandse bedrijven. Volgens de verzekeraar is Nederland de grootste afnemer van cyberverzekeringen in centraal Europa en laten we landen als Duitsland, Frankrijk en Italië achter ons.

Nederlandse bedrijven willen goed voorbereid zijn op cyberincidenten. Uit een enquête van Lloyd's over cyberrisico's blijkt dat 94 procent van alle Nederlandse bedrijven de afgelopen vijf jaar te maken heeft gehad met cyberincidenten en maakt 68 procent zich zorgen over de risico's.

''Voor de Europese implementatie van de algemene verordening gegevensbescherming in 2018 heeft Nederland al de nationale meldplicht datalekken ingevoerd. Het lijkt erop dat bedrijven zich hierdoor bewuster zijn geworden van de kwetsbaarheid van hun gegevens en de risico's en gevolgen van cyberdreigingen'', zegt Ralph van Helden, manager Benelux bij Lloyd's.

''In dit digitale tijdperk kun je cyberincidenten nooit volledig uitsluiten. Het belangrijkste is dus hoe je hiermee omgaat en welke maatregelen je neemt om je bedrijf en je klanten te beschermen. Een cyberverzekering zorgt er niet alleen voor dat de financiële risico's beperkt blijven. Het kan bedrijven ook wegwijs maken in deze nieuwe omgeving, of helpen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, om te gaan met mogelijke operationele en reputatieschade en sneller te herstellen."Terug naar overzicht


 A.Decompress     08-07-2022  © copyright protected  | Privacy verklaring en Algemene voorwaarden  
KvK 23090315   Informatie verzameling Persoonsgegevens 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn