Nieuws over Beveiliging, Cybersecurity, Overheid, Malware, Ransomware.

 

IT beveiligingsnieuws


Terug naar overzicht

14-03-2017

Tips Voor ondernemers/bedrijven

Deze pagina bevat tips die u helpen om u tegen allerlei cybergevaren te beschermen. Lees ze niet alleen, maar doe het ook gelijk! Voor meer uitleg en praktische stappenplannen wordt u bij de tips doorverwezen naar de website Veiliginternetten.nl of instanties als ConsuWijzer, Fraudehelpdesk en de Politie.

Maak back-ups. En doe dit regelmatig. Bewaar de back-up op een veilige plek. Zo beperkt u de schade als bijvoorbeeld door ransomware uw bedrijfsdata gegijzeld wordt. Kijk hier voor stap voor stap uitgelegd hoe u een back-up maakt.

Draai updates direct. Van al uw software en op alle apparaten die je werknemers voor het werk gebruiken. Zo voorkomt u dat virussen gebruikmaken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Het helpt om hiervoor automatisch updaten in te stellen.

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails. Leer u zelf en ook uw medewerkers valse e-mails te herkennen. Daarmee proberen criminelen zakelijke informatie te ontfutselen of malware op uw computer en bedrijfsnetwerk te installeren. Hier vind u een aantal kenmerken waaraan u een valse e-mail kunt herkennen. Ook op de site van Fraudehelpdesk is veel informatie te vinden over bijvoorbeeld identiteitsfraude. Twijfelt u? Neem dan contact op de instantie van wie de e-mail afkomstig lijkt. Gaat het mis? Meldt identiteitsfraude bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten.

Bescherm de privacy van je klanten. U bent wettelijk verplicht persoonsgegevens te beveiligen. Met de Privacy Quick Scan kunt u inschatten of uw bedrijf bepaalde risico’s loopt. En zorg ook voor een privacyverklaring op uw website. Maak hier eenvoudig deze privacyverklaring.

Gebruik niet zomaar openbare wifi. Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Veiliger is om gebruik te maken van je databundel (3G of 4G verbinding). Maar dat kost geld en in bepaalde landen kunnen de kosten hiervoor snel oplopen. Daarom loont het om je te verdiepen in het gebruiken van een VPN-verbinding, zowel in Nederland als in het buitenland. Kijk op Veiliginternetten.nl voor meer informatie.

Zorg voor een veilige website. Laat je website testen op kwetsbaarheden door een gespecialiseerd bedrijf. Op internet.nl kun je controleren of je website voldoet aan de laatste internetstandaarden. Dit geeft ook inzicht voor je systeembeheerder of de expert die de veiligheid gaat testen. Gebruik een beveiligingscertificaat, zeker als klanten via je site iets kunnen kopen en betalen.

Maak afspraken en train je medewerkers. Zorg dat zij weten wat zij moeten doen en hoe zij dat moeten doen om cybercrime te voorkomen en dat zij weten hoe te handelen als het mis is gegaan.Terug naar overzicht


 A.Decompress     08-07-2022  © copyright protected  | Privacy verklaring en Algemene voorwaarden  
KvK 23090315   Informatie verzameling Persoonsgegevens 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn